bútor - szekrény bútor - elemes bútor - kárpitos bútor - bőr ülő bútor - hálószoba bútor - online bútor áruház - bútor bolt - Abaúj Bútor

 

Vállalat története

 
 

A közel 8 hektáron elhelyezkedő Encsi Bútorgyárat a Budapesti Bútoripari Vállalat építette zöldmezős beruházásként. A kivitelezési munkák az 1970-es évek elején kezdődtek, s 1975-ben fejeződtek be.

A létesítmény először a Bubiv Újpesti Asztalosárugyárának telephelyeként üzemelt, majd az 1975. április 3-ai gyáravatás után gazdaságilag önálló elszámoló egységként - BUBIV X. számú Gyáregység néven - kezdte meg tevékenységét.

A szervezeti változások következtében 1990. január 1-én megalakult az önálló jogi személyként tevékenykedő Bubiv Abaúj Bútorgyártó és Értékesítő Kft. A Kft. nem volt jogutódja a BUBIV Encsi Bútorgyárának, azonban sok tekintetben - termékválaszték, belföldi és export piaci kapcsolatok, telephely stb. - jogutód jelleggel tevékenykedett. A Kft. 100%-ban az állami tulajdonú Budapesti Bútoripari Vállalat birtokában volt.

A menedzsment és a tulajdonosok képviselői
 

1992. december 1-én a Bubiv Abaúj Bútorgyártó és Értékesítő Kft. magántőke bevonása mellett zártkörű alapítással részvénytársasággá alakult, mely részvénytársaságban az alaptőke 30%-a volt privát tulajdonban. A Magyarországon végbemenő politikai és gazdasági változások eredményeként e társaságnál is érvényesült az állam privatizációs törekvése, így - 1995. végérehárom lépésben - a társaság részvényei 100%-ban magántulajdonba kerültek.

A jelenlegi tulajdonosi összetétel természetes személyekből és az ugyanezen személyek által önálló jogi személyiséggel alapított gazdasági társaságból áll.

 
 

Abaúj Bútor minőségi szekrény és kárpitos bútor választékot kínál bútor boltjaiban és online bútor áruházában.